Yaz Aylarında Su Deposunu Soğuk Tutmanın 10 Kolay Yolu

Su ve sıvı depolama tankları pek çok amaç için kullanıma uygun üretilmektedir. Bu yüzden soğuk ve sıcak iklimlerde kullanıma imkân sağlamaktadır. Ayrıca özel amaçlarla soğutulacak veya ısıtılacak alanlarda da kullanıma karşı dayanım göstermektedir. Bu nedenle soğuk ve sıcak hava dayanımı depoların güvenliği için önemli bir özellik olarak öne çıkmaktadır.

Yaz aylarında su deposunu soğuk tutmak, içme suyunun kalitesini korumak ve kullanımını daha keyifli hale getirmek önemlidir. Özellikle plastik su deposu modelleri pratik kullanım sağladığı için içme suyu depolamada sıklıkla tercih edilmektedir. Genel olarak plastik depolar güneş ile direk temas etmeyen bir alana yerleştirilirse içerisindeki sıvıyı oda sıcaklığında muhafaza etmektedir. Burada esas amaç suyun oda sıcaklığında mı yoksa daha serin olarak mı muhafaza edileceğinin kararının verilmesidir.

Su depolarınızı soğutmak için neler yapabilirsiniz?

Çeşitli hammaddeler veya malzemeler kullanılarak üretilen su depolarını yaz ayarlarında serin tutmanın 10 yolunu sizler için hazırladık. Aşağıdaki başlıkları uygulayarak yaz aylarında su deponuzu daha soğuk tutabilirsiniz.

1- Gölgelik alan seçimi

Su deposunu yerleştireceğiniz konumu seçerken, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak bir yer seçmeye özen gösterin. Ağaçların veya deponun konulacağı yapının gölgesinde bulunan bir alan, suyun sıcaklığını düşürmeye yardımcı olacaktır.

2- Yalıtım malzemesi kullanın

Su deposunu yalıtım malzemeleri ile çevreleyerek sıcak hava etkisini azaltabilirsiniz. Özellikle plastik depolar için özel yalıtım kaplamaları bulunmaktadır. Bu kaplamalar, suyun sıcaklık değişimini sınırlar. İçerisine konulan sıcak suyu çok uzun bir süre sıcak tutarken, konulacak soğuk suyu da çok uzun bir süre soğuk tutmaktadır.

3- Depoyu kaplayın

Depoyu hafif renkli bir örtü veya bezle kaplayarak güneş ışığının doğrudan temasını engelleyebilirsiniz. Bu depo içerisindeki sıcaklığın artmasını önler. Ayrıca plastik depo tercihlerinde de mavi renkli ürünler seçilerek güneş ışığının yansıması ve deponun içerisine girişi engellenebilir.

4- Sık sık suyu kullanın

Su deposunu düzenli olarak kullanmak, suyun durağan haldeyken ısınmasını önler. Bu nedenle, depodan suyu düzenli olarak çekip kullanarak içerisindeki suyun tazeliğini koruyabilirsiniz.

5- Depoyu düzenli olarak temizleyin

Temizlik, suyun kalitesini korumanın temelidir. Su deposunu düzenli aralıklarla temizleyerek içerisindeki bakteri ve mikropları uzak tutabilirsiniz. Temiz su daha az ısınmaktadır.

6- Soğuk su ekleyin

Sıcak havalarda su deposuna soğuk su eklemek, genel sıcaklık seviyesini düşürebilir. Ne kadar uğraşılsa da bir müddet sonra su deposunun içerisindeki suyun ısınmasına engel olamayız. Bu süreç içerisinde buz dolaplarında soğutulmuş suyunuzu depoya eklemek etkili olacaktır.

7- Depo kapağını kapalı tutun

Su deposunun kapağını sürekli olarak kapalı tutarak, sıcak hava koşullarında suyun ısınmasını engelleyebilirsiniz. Kapak, suyun serin kalmasına yardımcı olur.

8- Sirkülasyon sistemi kullanın

Bir sirkülasyon sistemi, suyun depo içerisinde dolaşmasını sağlayarak sıcaklığın eşit bir şekilde dağılmasına yardımcı olacaktır. Bu sistemler, suyun daha serin kalmasına katkı sağlar.

9- Depoyu yer altına gömün

Deponun konulacağı alan uygunsa depoyu tamamen ya da kısmen yer altına gömmek, sıcaklık değişimini azaltır. Toprak suyun sıcaklığını dengelemeye yardımcı olur. Plastik depolar yer altına gömülmek için uygun değildir. Eğer yer altında su ve sıvı depolama işlemi yapılacaksa 100 ton kapasiteye kadar üretilen polyester yatay su deposu tercih edilebilir. Fiberglas hammadde kullanılarak üretilen bu depolar toprak altı basıncına ve korozyonuna karşı yüksek dayanım sağlar. Ayrıca su ve çeşitli sıvıların depolanmasına imkân sağlar. Plastik depolara göre güneş ışığını daha iyi yansıtır ve içerisindeki sıvının soğuk kalmasına yardımcı olur.

10- Rüzgârı kullanın

Bir su deposunun rüzgâr alan bir konumda bulunması, sıcak hava koşullarında suyun serinlemesine yardımcı olacaktır. Rüzgâr su yüzeyini soğutur ve suyun daha geç ısınmasına yardımcı olur.

Kaliteli ve sağlıklı su depolarını tercih edin

Yaz aylarında su deposunun soğuk tutmanın 10 kolay yolunu kullanarak, içe suyunuzu taze ve serin tutabilirsiniz. Plastik ya da polyester modellerdeki su depoları için özel önlemler alarak suyun kalitesini korumak önemlidir. Bu basit ipuçlarıyla su deposunun yaz aylarında ideal sıcaklıkta kalmasını sağlayabilirsiniz.

Unutmayın ki suyun kalitesini korumak hem sağlığınız hem de içe suyu tadınız için önemlidir. Bu nedenle su deponuzu alırken dikkat etmeli, kaliteli ve sağlıklı hammadde kullanarak üretilen depoları tercih etmelisiniz. Türkiye’nin en sağlıklı ve kaliteli su depolarını üreten firmamızdan aldığınız depolama ürünlerine yukarıda yazılan soğuk tutma yöntemlerini uygulayarak yaz aylarında serin suya erişim sağlamanın keyfini çıkarın.

İletişim Formu
custom.share